Dags att damma av pianot och flytta det?

Då skall jag ge dig några välbehövliga tips om hur man får ett piano flyttat på bästa och billigaste sätt. Ofta är vi inte så noga med själva kvaliteten på en pianoflytt – pianot skall ju bara flyttas. Och det är sant, så varför inte leta efter det billigaste alternativet? Jo det finns några anledningar, ofta är det billigaste alternativet inte det bästa. Det kan innebära att flyttfirman fuskar med försäkringar och skatter – vilket innebär att om något händer så är det du själv som får stå för det. Flyttfirman kommer inte ta något ansvar för en misslyckad pianoflytt. Därför tycker jag att du skall leta efter en firma som gör bästa möjliga jobb för minsta möjliga peng.

Hur man hittar en bra pianoflytt

Att hitta en bra pianoflytt är inte särskilt svårt, det tar ungefär 10 minuter och en 5 åring bör kunna lösa det på den tiden. Så även om du är en dinosaurie med datorer så kommer det här att gå fin-fint. Vi börjar med att ta upp en webbläsare och surfa in på Google som är en sökmotor. Väl inne i Google skriver vi in ”pianoflytt + stad” vilket kommer generera massor av träffar (hemsidor) som erbjuder pianoflytt. Nu är det bara att välja rätt.

Välja rätt pianoflytt?

Ja nu har du mycket att välja på, och mycket val är inte alltid bra – det kan vara jobbigt att ha för mycket att välja på. Så låt oss begränsa vad vi är ute efter, först och främst skall hemsidan kännas seriös. Vi vill att det skall vara ett etablerat företag, vi vill att de skall ha F-skattsedel, försäkring, trafikförsäkring och tillstånd att köra tunga laster. Dessa är viktiga punkter när vi skall boka pianoflytt eftersom det är en relativt farlig flytt och om något går snett vill vi inte ha ansvaret utan vi vill att flyttfirman är full försäkrad och står för eventuella skador. Att bära ett piano ner för trappor är livsfarligt och ett litet felsteg kan innebära att man faller och den som går nederst kan hamna i kläm, samtidigt som pianot kan gå sönder.