Att flytta ett piano på egen hand är allt annat än enkelt, oftast är de riktigt tunga och man behöver speciella redskap för att ens rubba dem. Det är rent av farligt att ge sig på en pianoflytt utan att ha rätt utbildning och redskap för det, särskilt om det handlar om att flytta pianot ner eller upp för trappor, ett felsteg kan innebära att någon skadar sig allvarligt eller dör.

Hitta bästa pris för pianoflytt inför din golvslipning

Så du har inte utbildning, styrka eller redskap för att flytta ditt piano – då skall jag hjälpa dig att hitta någon som har det, och som kan hjälpa dig till bästa möjliga pris. Golvslipning är väldigt enkelt – allt du behöver göra är att spendera ungefär 10 minuter framför datorn och sedan är din pianoflytt bokad och du kan luta dig tillbaka och klappa dig själv på axeln, låter bra? Då kör vi.

Börja med att surfa in på din favorit sökmotor

Jag antar att du hamnat i Google om du inte sitter på en gammal IBM från 1995 och undrar varför altavista inte finns längre. Välkommen till framtiden, använd Google.

När du fått upp Google så skriver du in ”pianoflytt + din ort” och på några millisekunder kommer du att kunna se ett urval av flyttfirmor som står redo att hjälpa dig med din pianoflytt. Det är inte alla flyttfirmor som erbjuder pianoflytt vilket gör att en Googling på pianoflytt är optimal för bästa resultat.

Var lite kräsen när du skall välja

Om du bor i en stor till medelstor ort så bör du ha fått upp en hel del resultat på din googling, åtminstone tio flyttfirmor som vill hjälpa dig med din pianoflytt. Men innan du väljer tycker jag att du skall begära offert från minst 3 av dem du tycker verkar bäst. Beskriv ditt ärende på samma sätt till alla 3 och vänta på att få tillbaka offerter. Genom att göra på det här sättet får du en uppfattning av vad det kostar och du kan sedan välja den flyttfirma som har bäst pris och bäst villkor. Varför köpa grisen i säcken när det tar 5 minuter att göra en marknadsundersökning?

När du väl har valt

Så är det inte mycket mer att göra än att vänta på att bestämt datum skall komma och flyttfirman ringer på din dörr. Du kommer inte behöva göra någonting utan dem sköter hela processen, hämtar ditt piano och flyttar det dit det skall, om det inte skall slängas då kan du säkerligen för en extra slant be dem att ta vägen om tippen.

Om du ändå skall slänga pianot

Varför inte först se om någon vill hämta av det gratis? Då slipper du lägga ut pengar för en pianoflytt i onödan och någon annan blir glad som får ett nytt piano, win-win. Det finns grupper på Facebook där man kan lägga upp saker som bortskänkes och det är tusentals aktiva medlemmar som ser bilderna. Där kommer du säkerligen för golvslipning att kunna ge bort ditt piano även om det är ostämt – så länge det fortfarande har något andrahandsvärde är det garanterat någon som vill ha det. Var dock noga med att den som hämtar pianot kan transportera det säkert och har riktiga verktyg för att lyfta och flytta pianot. Annars får du be denne personen boka en pianoflytt – och då kan du berätta precis hur man gör för att få flytten till bästa pris!